Bemutatkozás

 

Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

 

Az iskola már 1882 óta képez az ország minden részéről érkező tanulókat. A nálunk végzett szakemberek 135 éve részei a gazdasági életnek. Iskolánk az ország első és egyik legnagyobb mezőgazdasági gépész iskolája.

Jelenleg a térség legjobban felszerelt és legdinamikusabban fejlődő mezőgazdasági képzése folyik nálunk.

 

Érettségit és két szakmát adó 4+1 éves, szakgimnáziumi képzéseink:

  • Mezőgazdasági gépésztechnikus (közben a Mezőgazdasági vállalkozó képzettséget is megkaphatod)
  • Élelmiszeripari gépésztechnikus (közben a Gyártósori gépész képzettséget is megkaphatod)
  • Mezőgazdasági technikus (közben az Állattartó szakmunkás képzettséget is megkaphatod, majd 1 év alatt Növényvédelmi szaktechnikus lehetsz)

Szakmát adó 3+2 éves, szakközépiskolai képzéseink:

  • Mezőgazdasági gépész (majd 1 év alatt Mezőgazdasági gépjavító végzettséget szerezhetsz)
  • Szerszámkészítő (a gépészek királya lehetsz)
  • Dísznövénykertész (közben a Virágkötő szakmát és is megszerezheted, illetve mikroszaporítási ismeretekkel bővítheted tudásod)
  • Kertész (közben mikroszaporítási ismeretekkel is bővítheted tudásod)

 

A szakképzés megszerzése után 2 év alatt érettségit szerezhetsz és további két év alatt technikusi vizsgát tehetsz.

 

Ösztöndíjrendszerünk:

Szakközépiskolai tanulóink már a 9. osztály kezdetétől ösztöndíjban részesülnek, tanulószerződéses keretekben - havi 15.000 - 30.000 forint között, tanulmányi eredménytől függően. A munkaruha és az egészségbiztosítás mindenkinek ingyenesen jár.

Mezőgazdasági gépész és kertész szakmáinkon tanulók a Szabóky Adolf ösztöndíj keretében további 10.000 - 30.000 forint közötti ösztöndíjban részesülnek, tanulmányi eredménytől függően.

Szakgimnáziumi tanulóink részére 3,5 átlag felett 50%-os, 4,0 átlag felett 100%-os kedvezménnyel adjuk a munkaruhát. A költségeket 9. osztályos tanulóinknak az első félévi eredmény után tudjuk visszatéríteni.

Kollégista és menzás tanulóink részére 3,5 átlag felett 50%-os, 4,0 átlag felett 100%-os visszatérítést adunk. A 9. osztályos tanulók részére az első félévben 50%-os kedvezményt biztosítunk a menza, illetve a kollégiumi díjakból.

A Mezőgazdasági gépésztechnikus, Mezőgazdasági technikus és a Mezőgazdasági gépész szakmán tanulók ingyenesen T kategóriás jogosítványt szerezhetnek.

 

Dísznövénykertész és Kertész tanulóink emelt óraszámban tanulják a mikroszaporítási ismereteket a térség legjobban felszerelt laboratóriumában.

 

Agrárinformatikai fakultáció:

Technikus tanulóink részére ingyenes felkészülést biztosítunk az IT-Shape program mindhárom moduljára, melynek keretében angol, vagy magyar nyelven sajátíthatod el a szükséges informatikai ismereteket - tervezés, fejlesztés, üzemeltetés. A vizsgán egy az Európai Unió által elfogadott minősítési rendszer által kiállított vizsgapapírt adunk.

 

Technikus tanulóink részére agrárinformatikai fakultáció keretében tanítjuk meg a modern mezőgazdaság legújabb vívmányainak ismeretét

Mezőgazdasági gépésztechnikusaink megismerkedhetnek a Solid Edge 3D tervezőprogram használatával

Mezőgazdasági technikusaink egy kiválóan felszerelt laboratóriumban sajátíthatják el a mikroszaporítási ismereteket, a szermaradvány-, a talaj-, illetve a tejvizsgálat alapjait.

Tanulmányaid során, a gyakorlati képzés keretében megismerheted a térség jelentős vállalkozásait, így szakmai vizsgád után egyből munkába állhatsz.

Az iskolában töltött évek alatt 3 hónapos szakmai utat tehetsz Hollandiába, saját vállalkozást alapíthatsz és nyelvvizsgát szerezhetsz.

Az iskolánkban végzett diákok továbbtanulhatnak Mezőgazdasági mérnöknek vagy Mezőgazdasági gépészmérnöknek.

Az iskola tankertjében megtanulhatod egy önfenntartó mezőgazdasági vállalkozás működését.

Vidéki tanulóink részére modern, 3-4 ágyas szobákkal rendelkező városi kollégium áll rendelkezésre.

 

Az iskolánkban oktatott szakmákban végzett szakembereket bátran alkalmazzák a vállalkozások az ország egész területéről, mivel tudják, hogy a nálunk végzett tanulókban nem fognak csalódni.

További információ: személyesen az iskolában, vagy a 62/510-896-os telefonon, vagy

 

www.galamb.mako.hu

facebook.com/galambmako

galambj.iskola@gmail.com